Przepisy

Baton białkowy

» Baton białkowy

     Składniki:

  • Orzeszki arachidowe - 400 gram
  • Olej rzepakowy - 2-3 duże łyżki
  • Miód - 2 łyżki
  • Płatki owsiane górskie - 1 kg
  • Maliny lub jagody - 50 gram
  • Jogurt naturalny - 50 gram
  • Nasiona słonecznika lub pestki dyni - 50 gram

    Przygotowanie:
  • Orzeszki, miód i olej zmiksować na maślaną masę. W przypadku gdy masa będzie zbyt gęsta, należy dodać oleju rzepakowego.
  • Dodać resztę składników.
  • Blat kuchenny obłożyć arkuszem papieru do pieczenia, na który należy wyłożyć całe ciasto. Przykryć kolejnym arkuszem i nadać kształtu placka o grubości prostokątnego batona.
  • Wstawić do lodówki na kilka godzin, pokroić i przechowywać w lodówce.
Baton Białkowy

 

 

Wartości odżywcze dla 100 gram produktu
nazwa białko węglowodany tłuszcz kcal
orzechy arachidowe 25,9 19,9 47,0 565
olej rzepakowy* 0,0 0,0 14,0 124
miód 0,3 82,7 0,0 338
płatki owsiane górskie 11,9 62,2 7,2 376
maliny 1,2 11,8 0,4 30
jagody 1,1 13,8 0,9 46
jogurt naturalny 5,5 8,4 0,0 56
nasiona słonecznika 20,78 51,46 20,0 584
pestki dyni 24,5 12,7 45,8 556
*wartości odżywcze oleju rzepakowanego podane są dla 1 łyżki
2013 - 2015  ilovebodybuilding.pl - kulturystyka   globbers joomla templates
Stat4u